Майски празници

Фестивал на лалетата
Маршрут:
София- Истанбул-Одрин-София
Продължителност:
3 дни / 2 нощувки
Транспорт:
Автобус
Дати на отпътуване:
Цена от: 175 лв.
Програма
1 ден
Отпътуване от Кремиковци в 1.00ч. за Истанбул. Панорамна обиколка на Истанбул с автобус, една прекрасна екскурзия с възможност за снимки на интересни обекти с местен екскурзовод на български език. Разглеждат се: Синята джамия и Света София /от вън /, Хиподрума с Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, фонтана на Вилхелм II. Покрай Златния рог и един от мостовете над него обиколката ни продължава в северната европейска част. От там през първия мост над пролива Босфор преминаване в азиатската част на града. Посещение на парка "Емирган" - най-големият парк в Истанбул, който през месец април се превръща в омагьосано от мириса на милиони лалета място. Свободно време за снимки на брега на пролива. Преминаване през новите европейски квартали, желязната църква „Свети Стефан„ Метоха, аквадукта на Валенс. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за индивидуално посещение на Капалъ чарши. Нощувка.

2 ден
Закуска. 9.00ч. Посещение на българската църква „Св. Стефан“ и разходка с корабче по Босфора / по желание /. Обиколката започва с разходка покрай Европейския бряг на Босфора до крепостта „Румели Хисар”. Ще имате възможността да снимате великолепните дворци „Долма бахче” и „Чираан”. По бреговете на Босфора ще видите старинни дървени вили, дворци от мрамор, крепости, както и един от символите на града - „ Девическата кула ”. По време на обиколката ще видите и къщите, в които са снимани част от прословутите турски сериали. Продължителността на тура е около 1 час и 30 мин.
12.00ч. Посещение на небостъргача „Сапфир“/по желание/
15.00 ч. По желание пешеходна разходка до площад "Султан Ахмет" с посещение на музея "Св. София" и първия двор на двореца "Топ Капъ" (входните такси се заплащат допълнително) с екскурзовод . Посещение на Капалъ чарши. Свободно време за разходка и пазар. От 20:30 ч. – по желание вечеря в атрактивно заведение /www.garmuzikhol.com / с много музика и танци или вечеря в ресторант „Клас“ с музика на живо. Нощувка.

3 ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за Одрин. Разглеждане на българската църква “Св. Св. Константин и Елена”, най-голямата джамия – Селимие, известните покрити одрински базари. Възможност за посещение на борсата за покупки на перилни препарати, баклава, локум, маслини и домашни потреби на ниски цен. Отпътуване за България.

Цената включва:
 • транспорт с туристически автобус
 • две нощувки със закуски в Martinez Hotel*** Laleli или подобен в Истанбул;
 • екскурзоводско обслужване по време на пътуването;
* Панорамна обиколка на Истанбул с посещение на парк „ Емирган“
 • разглеждане на Одрин
 • пътни и гранични такси, паркинги и магистрали;
 • медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина”

Цената не включва:
 • Посещение на църквата „Св. Стефан“ и разходка с корабче по Босфора – 35 лв.
 • Пешеходна разходка до площад "Султан Ахмет" с посещение на музея "Св. София" и първия двор на двореца "Топ Капъ" (входните такси се заплащат допълнително) с местен екскурзовод - 19 лв.
 • Посещение на небостъргача „Сапфир“- 44 лв.
 • Вечеря в Гар Мюзик хол – 58 лв.
 • Вечеря в ресторант „Клас“ – 45 лв.
 • застраховка на лица над 65 години –доплащане 6 лв.
 • такси и билети за посещеваните обекти:
Входни такси за църквата "Св. София" (40 TL), двореца "Топ Капъ" и съкровищницата към двореца (40 TL), двореца "Долмабахче" (40 TL), двореца "Бейлербей" (20 TL);
Допълнителни екскурзии: минимум 20 души
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително.