Великден

Рафтинг на река Тара и Сараево
Маршрут:
София-Босна и Херцеговина-Фоча-Сараево-София
Продължителност:
4 дни / 3 нощувки
Транспорт:
Собствен транспорт
Дати на отпътуване:
Цена от: 350 лв.
Програма
1 Ден.

Отпътуване от България за Босна и Херцеговина.
 Разстояние: 560 км.
Посрещане на гостите към 19:00ч. в рафтинг центъра, намиращ се на брега на реката и на 18 км от град Фоча. Настаняване в бунгала и свободна вечер.

Има условия за волейбол и футбол и път с пейки до реката. Целият комплекс е на брега на реката с ресторант с тераса над водата.

Вечеря към 20:00ч., купон около огъня и музика по ваше желание. За вечеря ще имате възможността да опитате различни специалитети, типични за района, направени на място от свежи, натурални съставки от района на Каньона на река Тара.

2 и 3 Ден.
Закуската се сервира към 10:00ч. и включва специалитети, които не можете да опитате никъде другаде - домашно сушена шунка и топли понички с крема сирене са само началото на нашата оферта.

След закуска е време за рафтинг екипировката - спасителни жилетки, каски, неопренови костюми, неопренови обувки, анураци. Транспорт с джипове до Брестановица (на територията на Черна гора) – началото на рафтинга. Преди да се започне има обучение относно справянето в различни ситуации по време на рафтинга.

Първите няколко часа се минава през най-атрактивната част от река Тара и Каньона. Спира се на водопади, извори, за снимки и плуване. След 25 км адреналин и спиращи дъха гледки, се пристига с лодката до рафтинг центъра при ресторанта. Там има душове с топла вода и сме готови за обяд с отново местни специалитети – гореща телешка супа, агне, яре, телешко месо с вкусни зеленчуци, салати, домашно приготвени сладкиши и много други специалитети, които ще останат като изненада.

След обяд, свободно време за разходка /Сараево е на 70 км/, почивка или плуване. В 21:00ч.вечеря. След тежкия обяд с месо от планината, за вечеря имаме пъстърва на скара, печени картофи и крема сирене, каша от царевично брашно, пай от спанак, пай от сирене и пай от месо приготвени под метален капак, кисело мляко ... В нашият ресторант можете да пиете местно червено вино от винарната на Требиние, местна ракия от диви круши, и всички други напитки, сокове и бири.

4 Ден.
Богата закуска за гостите. Отпътуване за България. При желание на групата, можем да се отбием до дървения град на Костурица, за кратка разходка и снимки. Завръщането в България ще е късно вечерта, като всичко зависи от граничните пунктове.

Цената включва:

 • 3 нощувки в комфортни бунгала на брега на реката
 • 3 вечери
 • 3 закуски
 • 2 обяда
 • 50 км рафтинг по най-добрата част на река Тара
 • Разходка до Сараево за Великден
 • Пълна екипировка
 • Туристическа такса
 • Такса за Национален парк
 • Застраховка
 • Интернет

Забележки:

Минимален брой участници за осъществяване на този пакет - 8 човека.
Офертата е на база пълен пансион /без напитки/.

Минимална възраст на участниците в рафтинга - 8 години.
Деца до 12г. - 40 % намаление от цената.
Настаняването е в бунгала на брега на реката.
Бунгалата са за по 2,3 и 4 човека.
Капаро - 30% при записване - доплащане до 7 дена преди пътуването.
Може да пътувате и с лична карта на територията на Сърбия и Босна и Херцеговина.
Може да вземете домашен любимец с Вас.
В една лодка са по 8 човека.
Предишен опит не е необходим.
Цената е в лева на човек.
Рафтинг Център Дрина Тара обръща специално внимание на максимална сигурност и комфорт за нашите гости.
Носете си с Вас - хавлии, бански, фотоапарат.

Меню:

Вечеря - първата вечер на пристигане:
Печени картофи и крема сирене, домашен хляб от пещта, салата, дивечово месо със зеле, домашно приготвено на скара месо, сладкиши, пай приготвен под метален капак.
Първата закуска:
Домашно пушена шунка, прошуто, бекон, свинско и сушена наденица. Горещи понички, топли кифлички, домашно сирене, крема сирене, произведено в дървени бъчви, яйца и омлет с екстри по заявка. Чай, кисело мляко, домашно сладко, мед, конфитюр, течен шоколад.
Първи обяд:
Телешко варено, ечемичен хляб, салата, телешко месо, тава с картофи и чушки, подправени с розмарин. Домашно приготвени пайове, приготвени под метален капак, за десерт баклава, тулумби…
Втората вечеря:
Пъстърва и Липан, крема сирене, баница, спаначен пай и пай с месо, приготвени под метален капак.
Втората Закуска:
Домашно пушена шунка, прошуто, бекон, свинско и сушена наденица. Горещи понички, топли кифли, домашно сирене, крема сирене, яйца и омлет с допълнителни екстри. Чай, кисело мляко, домашно сладко, мед, конфитюр, течен шоколад.
Втори обяд:
Телешко или агнешка супа, ечемичен хляб, салата, домашно пушена шунка, пържола в манатарки сос, мусака. За десерт- баклава и …..
Третата Вечеря:
Печени картофи и крема сирене, домашен хляб от пещта, салата, дивечово месо със зеле, домашно приготвено на скара месо, сладкиши, пай приготвен под метален капак.
Третата закуска:
Домашно пушена шунка, прошуто, бекон, свинско и сушена наденица. Горещи понички, топли кифлички, домашно сирене, крема сирене, произведено в дървени бъчви, яйца и омлет с екстри по заявка. Чай, кисело мляко, домашно сладко, мед, конфитюр, течен шоколад.

Отговорност:
Не носим отговорност и не възстановяваме суми на туристи, на които по някакви причини им е отказан достъпа до Сърбия, Босна и Херцеговина и Черна Гора, поради забрана за напускане на страната, невалидни или липсващи документи или други независещи от нас причини.